14 måter å skape det beste forhold i livet ditt(DEL 1)

Etter 30 års arbeid med par og forsket på hvordan folk har reparert sine forhold, plutselig innså jeg at vi hadde nådd et avgjørende øyeblikk; Alle våre studier, historier og vitenskapen hadde kommet sammen, og vi var midt i en revolusjonerende – Ny måte å kunne forstå romantisk kjærlighet. Endelig kan vi forstå “lovene om kjærlighet” –  Og de gir mening.

Vi har “knekt koden” om kjærlighet og funnet en vei til forholdene vi lengter etter. Du kan skape et oppfyllende, trygt forhold, gjenopprette det romantiske kjærlighets båndet, som starter nå:

 

1. Forlat ideen om at kjærlighet er bare noe som skjer med deg.

All ny forskning forteller oss at romantisk kjærlighet ikke lengre er et mysterium. Det gir mening, man kan lære dens lover. Du har mer kontroll over dette med å overkomme av følelser enn du tror. Hva du forstår, kan du forme. Det første steget er å bestemme seg for å lære om kjærlighet og den ny vitenskapen om tilknytting

2. Hver dag, prøv åpent å nå ut til noen og spør om deres oppmerksomhet eller kjærlighet.

Godta at du er et pattedyr, og glem at kjærlighet er en gammel, men ligger i vårt instinkt og “overlevelses kode” Du er gladere, friskere, sterkere, takler stress bedre og lever lengre når man kan skape et slik tilknytting til dine kjære . Det er OK og å trenge dem, de er vår største ressurs. Vi er ikke laget for selvforsyning, de sterkeste rundt oss har godtatt dette behovet for tilknytning.

3. Neste gang du føler deg usikker, bekymret eller engstelig, prøv å nevne dette til din partner og ta dem i hånden, eller å legge merke til dems emosjonelle signaler.

vårt forhold til kjærlighet tilbyr oss trygghet, hvor vi kan søke ly og gjenopprette vår følelsesmessig balanse. Den siste forskningen i vårt labratorium viser at bare å holde hender med din kjære kan roe ned hjernen og bekjempe frykt.

4. Se om du kan legge merke til når du syntes det er vanskelig å åpne seg vanskelig, og du blir med defensiv, skaper avstand, eller “skrur deg av”

Vi vet at mennesker som viser åpenhet rundt følelser og tar seg tid til å lytte og svare til sin partner knytter sterke og langvarig bånd. Se om du kan ta initiativ og dele det med din partner for å hjelpe han/henne med å forstå hva det er som gjør det vanskelig for dem å åpne seg på dette tidspunket.

5. Reflekter på hvordan du og partneren din vanligvis kommuniserer

Kan hver av dere nå hverandre? Hva gjør du når den andre er opprørt eller ikke responderer til deg? Presser du han/henne for kontakt eller trekker du deg unna? Fortell din partner en ting som de kan gjøre for å hjelpe deg med å nå dem, istede for gå imot dem eller vekk fra dem.

6. Prøv å snakk med din partner om hvordan inntrykk dere gir hverandre

Dere begge tilbyr trygghet eller signaler som hjernen vår tar som som overlevelses informasjon; vi er alle sårbare når vi er alene. Når skal du frembringe ekte glede eller tilfredshet for partneren din? Når er det du føler deg miserabel? – En følelse av å bli avvist eller ender opp alene? Hjernen vår oppfatter denne form for smerte

7. når dere krangler, ta et dypt pust og prøv å se krangler fra en annen sitt perspektiv

Ofte under diskusjon av problemstillinger, spør han/henne etter et mer følelsesmessig bånd. bli nysgjerrig og lytt, kanskje det er en typisk greie hvor man spør etter mer kontakt, mens den andre bare hører kritikk og tar et skritt tilbake. Se hvordan det etterlater dere begge med følelsen av å være alene og litt redd. Snakk om det.

 

Skrevet av: Dr. Sue Johnson / www.mindbodygreen.com oversatt av: Andreas Sugardaters®