Menn foretrekker kvinner som er “rare”

Menn vil helst ha kvinner som skiller seg ut i mengden

Det er resultatet av en nylig studie fra University of Queensland i Australia.

At kvinner vil ha en mann som skiller seg ut er ikke noe nytt, alfahannen er etterspurt, men tidligere har kvinner blitt fortalt de ikke skal være annerledes. En studie fra 2006 viste at kvinner som er ute etter en partner følger normen i høyere grad enn eller kanskje ville gjøre, mens menn var helt motsatt.

 

Bør ikke følge strømmen

Skal vi tro resultatet i den nye studien at kvinner har oppført seg helt feil?

Kvinner som tør å være litt rare og ikke være som alle andre skal være veldig attraktivt for menn, påstår studien. De single som deltok i studien ble bedt om å skrive om deres drømmepartner, de aller fleste ønsket seg en partner som skilte seg ut, både i personlighet og karakter. Årsaken til dette skal være at mennene mener disse kvinnene lever ut i fra egne verdier og ikke samfunnets normer.

 

Grovere i kjeften uten menn tilstede

De gamle kjønnsstereotypiene går etter konservative, føyelige kvinner er i ferd med å dø ut. Jeg er fascinert over hvor mange kvinner som føler de kan slå seg litt mer løs når det ikke er menn tilstede, feks på en jentekveld. De er mer avslappet, grovere i kjeften, ærligere og morsommere. Jeg greier ikke å la være å tenke “hvorfor holder dere dette for dere selv?” Menn vil elske det, sier Matthew Hornsey, sosialpsykolog og leder av teamet bak undersøkelsen av Scientific American.

Utgangspunktet for studiet var at forskerne trodde det var helt motsatt. Du kan lese studien her.