Sosial forskning sier langvarige forhold kommer av to generelle egenskaper

I hennes artikkel, «Master of Love» sier forfatter Emily Smith at av alle par som gifter seg, er det kun 3/10 som forblir i et sunt og lykkelig ekteskap, som psykolog Ty Tashiro på peker i sin bok «The Science of Happily Ever After».

Hver dag i juni, den mest populære bryllups måneden i året vil i gjennomsnitt 13 000 amerikanske par vil si “I do“ og binde seg til et livslangt forhold som vil være full av vennskap, glede og kjærlighet som vil bære dem frem til sine siste dager på denne jord.

Studiet om ekteskap

Samfunnsvitere begynte første å studere ekteskap ved å å observere dem i aksjon i 1970 som svar på en krise: ektepar skilte seg av mer og mer. Bekymret om hvordan innvirkningen dette ha på barna av det ødelagte ekteskapet, psykologer bestemme seg for å kaste deres forsknings nett på forskjellige par, og ta dem med til laben for å observere og for å finne ut hva ingrediensene til et sunt, og langvarig forhold var.

Med et team av forskere, vitenskapsmenn koblet de parene opp til datamaskiner og og ba parene snakke om forholdet deres. Hvordan de møttes, en stor konflikt de har hatt, og et positivt minne de hadde. Når de snakket, målet datamaskinen dems blodstrømning, hjertefrekvens og og hvor mye svette de produserte. Da forskerne sendte hjem parene, sørget det for at de skulle kontakte dem om 6 år for å se om de fortsatt var sammen.

Fra dataen de samlet, Gottham delte parene i to hovedgrupper: de suksessfulle og de ikke suksessfulle. De suksessfulle var forsatt lykkelige sammen etter sex år, mens De ikke suksessfulle hadde enten gjort det slutt, eller var forsatt i samme forhold, men ulykkelig i deres ekteskap.

Men hva har fysiologi med dette å gjøre? Problemet var at de ikke suksessfulle viste alle tegn på opphisselse, de står alltid kamp klare i deres forhold. Og ha en samtale med en av dem og dems ektefelle sitter ved siden av, var som å se på to tigere krangle.

“Det er en vane i tankegangen til de suksessfulle har,“ Gottham forklarte i et intervju, “de skanner alltid sitt sosiale miljø for ting de kan sette pris på og takke for. De bygger denne kulturen av respekt av takknemlighet veldig målbevisst. De ikke suksessfulle skanner det sosiale miljøet for partnerens feil. “

De klare tegnene

Forakt, de har funnet, det som er nummer én faktor som river par fra hverandre. Folk som er fokusert på å kritisere partnerens feil bommer med så mye som 50% av de positive tingene deres partner gjør og kan skape en negativ energi som aldri var der i første omgang.

Folk som gir partner sin en kald skulder eller bevisst ignorerer eller svarer minimalt. Det er en måte å skade forholdet på ved at partneren vil føle seg verdiløs og usynlig, akkurat som de ikke er der, og ikke blir verdsatt. Og folk som behandler sine partnere med forakt og kritiserer dem gjør ikke noe, men skaper videre skader.

Godhet (sammen med emosjonell stabilitet) er den viktigste egenskapen for tilfredshet og stabilitet i et forhold. Godhet gjør at hver partner føler seg ivaretatt, forstått og validert av følelsen – Elsket.

Den vanskeligste tiden å øve på er, selvfølgelig i løpet av en krangel, men dette er også den viktigste tiden å være snill. Og la forakt og aggresjon gå ut av kontroll i en konflikt kan påføre ugjenkallelig skade på et forhold.

“Godhet betyr ikke at vi ikke utrykket vårt sinne,“ Julie Gottham forklarte, “men godhet informerer om hvordan vi velger å utrykke vårt sinne, du kan kaste spyd på partneren din, eller du kan fortelle hvorfor du er såret og sint, og det er den snillere veien. “

Når folk tenker om å praktisere godhet, tenker de ofte på små handlinger av generøsitet, som å kjøpe hverandre små gaver eller gi hverandre massasje i ny og ne. Mens de gode eksempler på generøsitet, godhet kan også bygges inn i ryggraden i et forhold gjennom måten parene samhandler med hverandre på en dag-til-dag basis, uansett om det er massasje eller sjokolade involvert.

En annen kraftig godhets strategi dreier seg om felles glede. En av de avslørerne tegnene på de ikke suksessfulle parene, var deres manglende evne til å koble sammen om hverandres gode nyheter, når en person i forholdet delte de gode nyheten, la oss si en forfremmelse på jobben med spenning, vil den andre svare med en kommentar som “så fint”, noe som bare stenger ned samtalen.

Som den normale påkjenninger av et liv sammen hoper seg opp med barn, karriere, venner, svigerfamile og andre distraksjoner gjør det vanskelig for å finne tid til romantikken og intimitet, par skaper kanskje mindre innsats i forholdet dere og lar de små tingen rive dem fra hverandre.

I de fleste ekteskap, vil graden av tilfredshet droppe dramatisk i løpet av de første årene sammen. Men blandt par som ikke bare tåler, men lever lykkelig sammen i mange år, en ånd av godhet og generøsitet guider dem fremover.

 

Written by  of www.collective-evolution.com oversatt av Andreas/SugarDaters®