“ Hvordan vet jeg om jeg er i det riktig forholdet eller ikke?“

Dette er et av de mest vanlige spørsmålene folk spør oss, og etter jeg har lyttet til detaljene i deres situasjon, kaster vi ofte et spørsmål tilbake til dem for å høre klargjøre dems tanker og forventninger. For eksempel:

“Hva tror du et “riktig forhold“ skal sørge for personene i det?“

Selv om svaret her er selvsagt subjektivt, i alle forhold, romantisk og platonisk er like, så er det noen klarte tegn på at ting går bra. La oss ta en titt på noen av tegnene som viser at du er i det “riktig forhold“, og lignende tips som kanskje kan hjelpe deg med å få et “usunt forhold“ på riktig spor.

1. Ingen spill blir spilt.

Altfor ofte, gjør vi våre forhold vanskeligere enn de trenger å være. Vanskelighetene startet da samtaler ble texting, følelser ble oppfattelse, sex ble et spill, og ordet «kjærlighet» mistet mening, tillit falmet som ærlighet svekket, usikkerhet ble en måte å leve på, sjalusi ble en vane, å bli såret begynte å føles naturlig, og løpe vekk fra problemene er deres løsning. Stop å løp vekk fra problemene, man må heller møte problemene og kommunisere, setter pris på hverandre, tilgi og elske personene i livet ditt som fortjener det.

Og såklart, hvis du føler at noen spiller spill med deg, snakk om det.

2. Alle er på samme side.

Hvis en kvinne starter helt uformelt med en mann og ikke forteller ham at henne ønsker et forpliktet forhold, vil det mest sannsynlig aldri bli et forpliktet forhold. Hvis du gir noen inntrykk av at et uformelt forhold er greit for deg, er det som blir antatt fremover. Poenget er at du må være rett på sak fra dag 1, eller i det minste så fort du selv vet hva du vil. Ikke slå rundt busken, hvis noen blir skremt og løper avgårde er det fordi du var for ærlig og at du setter grenser, og det betyr bare at personen ikke var riktig for deg.

3. Linje med kommunikasjonen er åpen, ærlig og tydelig

Du kan ikke være redd for å ha visse samtaler. Det er bedre og snakke og finne ut sannheten, enn å fortsette og gå ingensteds. Si hva du mener og du må mene det du sier. Ikke forvent at de viktige personene i livet ditt kan lese tankene dine, og ikke spill dumme spill i deres hoder og hjerter. Ikke fortell halve sannheter og forvent at de skal stole på deg, når den fulle sannheten kommer ut så vil ikke den halve sannheten være bedre enn en løgn.

Lytt uten å gå i forsvar og snakk uten å fornærme. Kommunikasjon er ikke bare en viktig del av forholdet, det er som er forholdet. Forhold ofte mislykkes på grunn av tillits problemer, engasjement problemer, og fremfor alt, kommunikasjons problemer. Så vær ærlig, vis engasjement, og kommuniser alltid.

4. Kjærlige gjerninger konsekvent forsterker kjærlige ord.

Ernær deg dine viktige forhold så når du forteller folk at du elsker at du elsker dem, er det bare en form for rituelt validering av hva du allerede har vist dem etter hvordan du behandler dem på daglig basis. Å gjøre små ting hverdag for å vise dine kjære at du bryr deg. Å vite at den personen du tenker på har deg i tankene betyr mye. Når sant sies, så kan du si «unnskyld» tusen ganger, eller si «jeg elsker deg» så mye du vil, men hvis du ikke kommer til å bevise at ting du sier er sant, er de det ikke. Hvis du ikke kan vise det, er ikke dine ord oppriktige. Det er så simpelt som det. Og det ikke noe sånt som et «riktig» forhold som ikke er opprktige i begge ender.

5. Forventinger om perfeksjon er strengt forbudt.

Et hvert forhold som er ekte vil ikke være perfekt, men hvis du er villig til å jobbe med det og åpne opp, kan det være alt du noensinne har drømt om i et forhold.

Dine beste venner, og din kjæreste kan være langt fra perfekte, men de er perfekte på en måte som passer deg. Gi dem en til å vise deg hvem du er. Når du slutter å forvente at de personen du bryr deg om skal være på en bestemt måte, først da kan du starte å nyte og sette pris på dem for hvem de er. Hva du trenger å huske er at hvert forhold har sine problemer, men det som gjør det så perfekt til slutt er når du ikke ønsker å være noe annet sted, selvom tidene kan være tøffe.

6. Ærlighet, sårbarhet, og tilstedeværelse er holdt hellig.

Selv om det kan høres risikabelt ut, er den sterkeste form for kjærlighet er kjærligheten som gjør deg mest sårbar. Det handler om å tørre å avsløre deg selv ærlig, og tørre å være åpen på lang sikt. Det handler om å holde sammen på godt og vondt, og virkelig til stede når du trengs mest. Så åpne deg opp. Være personen du selv kan være glad i, og tillat deg selv å oppleve dem autentisk.

Riv ned de emosjonelle murveggene du har bygget rundt deg for å stenge følelsene ute, dette er det virkelige liv og dette er hvordan du ønsker et oppriktig forbindelse med et annet menneske.

7. Det er en sunn blanding av frihet og samarbeid.

Husk at vi ikke kan tvinge noen til være med oss eller elske oss. Det burde ikke være nødvendig å måtte be noen å bo med deg, når de ønsker å flykte fra det, Og på samme måte, bør vi aldri føle oss fanget i et forhold. Faktisk hvis en person i et forhold føler seg fanget, så vil ikke forholde egentlig eksistere. Fordi det er det forhold egentlig handler om: Frihet.

Et forhold er også bygget på et solid fundament av samarbeid. Og siden forhold er en av de største årsakene til personlig vekst og lykke, er den viktigste reisen at du vil møte noen på halvveien. Du vil oppnå langt mer ved å jobbe med dem, enn å jobbe alene eller mot dem. Det er egentlig en sirkel, styrken i et forhold er avhengig av begge parter, og at styrken av hvert medlem i det lange løp er avhengig av kvaliteten av forholdet.

Og husk, et forhold er sjelden 50/50 på ethvert øyeblikk i tiden. Du kan ikke alltid føle deg 100% eller fult 50% av forholdes helhet. Livet er rett og slett for uforutsigbart for det. Så på en av de dagene du bare kan gi 20% må den andre personen gi 80% også videre. Det har aldri vært om å balansere det i midten; sunne forhold handler om to personer som er villig til gjør justeringer og tilpasse seg for hverandre i sanntid etter behov, og gi mer når den andre personen ikke kan hjelpe, men gi litt mindre.

8. Personlig vekst er omfavnet, feires og delt.

Det handler ikke om å finne noen å miste seg selv i, det handler om å møte noen som gjør at du kan finne deg selv. Når du får kontakt med en spesiell, en bestevenn eller en livslang partner, vil denne personen hjelpe deg med å finne det beste i deg selv. På denne måten, ingen av dere møter det beste i hverandre, dere begge vokser til å bli den beste for hverandre ved å tilbringe tid sammen og pleie hverandre vekst.

Når du ærlig tenker om hvordan du og dine nærmeste bidrar til hverandres liv, vil du ofte finne ut av at i stede for å gi eller ta ting fra hverandres liv(råd, svar, materielle gaver, etc..) har du heller valgt på hverandre glede og smerte, og oppleve livet sammen gjennom de gode og vonde tiden. Uansett hva, dere to er der for hverandre, dere vokser og lærer som en.

9. Utenforstående tar ikke valgene

Forhold gir ikke alltid mening, spesielt fra utsiden. Så ikke la de utenforstående drive forholdet for deg. Hvis du har et problem i forholdet, finn ut av det sammen og ikke med noen andre.

Du må leve ditt eget liv på din egen måte; det er alt som skal til. Hver av oss har en unik flamme i vårt hjerte for visse mennesker. Det er din plikt, og din alene, for å avgjøre om et forhold er det riktige for deg. Du er nødt til å slutte å bry seg så mye om hva alle andre ønsker for deg, og begynne å leve for deg selv og bestemme over deg selv.

Har du noen opplevelser som er noen gode tegn til at du er i et riktig forhold? Eller noen andre tips om forhold du vil dele? Legg igjen en kommentar eller del meningene dine.

Skrevet av Marc Chernoff av www.marcandangel.com oversatt av Andreas SugarDaters®.